Utstillinger ved museum og galleri i Kongsvinger

Festningsbyen Kongsvinger har et godt dokumentert kulturtilbud med utstillinger via museene.
Anno Museum består av Kvinnemuseet, og Kongsvinger museum på Gyldenborg.
Kvinnemuseet er et museum i Kongsvinger som setter fokus på kvinners rolle i samfunnet opp gjennom historien.
Kvinnemuseet holder til i sveitserstil villaen fra 1857 som bærer navnet Rolighed som var blant annet forfatterinne og bohem Dagny Juels barndomshjem. En av de faste utstillingene handler om nettopp Dagny Juel og hennes dramatiske livsløp.

Kongsvinger museum;  Sommerutstilling  om Erik Werenskiold (barnefødt i Kongsvinger) (1855-1938) og Kongsvingers byhistorie.
Utstillingen lar Werenskiolds verk lede publikum gjennom Kongsvingers historie fra 1855 til 1905, en periode som gjerne omtales som byens gullalder.

Werenskiolds virke går inn i et større identitets- og nasjonsbyggingsprosjekt. Hans illustrasjoner av Asbjørnsen og Moes eventyr og Snorres kongesagaer er for mange like kjente som fortellingene selv. Inspirasjonen til mange av sine karakterer og motiv fant han i hjemtraktene, og det hevdes at selveste Askeladden var fra Kongsvinger-traktene. 

Festningsmuseet en spennende forsvarsutstilling fra vikingtid til 2. verdenskrig og hjemmestyrkene i tre etasjer oppe på festningen. 
I tillegg viser Fengselsmuseet en rikholdig samling fra landets fengselshistorie oppe på festningen.
Alle museumene har åpent i sommermånedene. På vinterhalvåret begrenset åpningstid til helgene.
For grupper har museumene åpent på bestilling hele året. Kontakt oss for gruppebaserte guidede opplegg med bysightseeing i Kongsvinger:
Kontakt oss; post@reiserogopplevelser.no tlf: 90066486

De ulike galleriene i byen har skiftende utstillinger gjennom hele året. Galleri Asbjørn, galleri Arsenalet, Galleri Mallings Plass, Kongsvinger bibliotek, mm.